Guasha + orgonit = zdraví a rovnováha

Guasha + orgonit = zdraví a rovnováha

Guasha 刮痧 (guā shā, kváša) je masážní technika, která vychází z principů tradiční čínské medicíny a provádí se pomocí původně nefritové destičky, která nese stejné jméno. Tato masážní pomůcka při správném používání zlepšuje cirkulaci krve, průtok lymfy a uvolňuje napětí.

Při masáži guashou se doporučuje používat teplý masážní olej, který snižuje tření, vyživuje a hydratuje pokožku. Masáž se často zaměřuje na určité partie těla, které jsou náchylné k přetížení, jako jsou záda, ramena nebo nohy, ale i obličej, krk a dekolt. POV: Kolikrát jste se během dne přistihli se zaťatými zuby a kulatými zády? Cílem je uvolnit svalové napětí, zlepšit průtok lymfy a energie v těle a stimulovat jeho detoxikaci.

Orgonit je moderní interpretací konceptu posilování univerzální životní energie (zvané orgon) rakouského psychoanalytika Wilhelma Reicha (stejný princip vitální energie se v čínské medicíně nazývá zjednodušeně čchi). Narušení průtoku životní energie v těle pak dle těchto teorií výrazně ovlivňuje zdraví a pohodu člověka a může vést k fyzickým i emocionálním problémům. Reich byl přesvědčen, že spojením organického materiálu s vrstvami kovu lze orgonovou energii přitahovat a odrážet, čímž dochází v těle k celkovému vyvážení energie. Na jeho práci pak navázal Karl Hans Welz. Jeho Orgonit®, je jakýmsi dalším vývojovým stupněm původního obřího orgonového akumulátoru, který vyrobil v 90. letech minulého století. Welz využil kombinaci pryskyřice s kovovými třískami,
kterou v současném pojetí orgonitu využíváme dodnes. Nezanedbatelnou roli ovšem v orgonitech hrají minerály, krystaly a drahé kameny. Ať už se v orgonitu, tak jak jej známe ze současnosti, snoubí trochu vědy a trochu esoteriky, mají bezesporu své kouzlo. Využití pozitivních vibrací a přírodních minerálů tak může bezesporu obohatit Váš prožitek z jemné guasha masáže.

Unikátní koncept naší orgonitové guashy tak v sobě spojuje sílu a energii krystalů s blahodárnými účinky lymfatické akupresurní masáže.